Buitenland

Leider Britse eurosceptische partij in opspraak wegens racistische mails vriendin

14 januari 2018 14:14 Aangepast: 14 januari 2018 14:18
Henry Bolton tijdens een persconferentie nadat hij verkozen is. Beeld © AFP

De leider van de Britse eurosceptische partij Henry Bolton komt door zijn nieuwe vlam Jo Marney in steeds grotere problemen. Marney blijkt racistische mails te hebben verstuurd waarin ze onder meer zegt dat de toekomstige vrouw van prins Harry het Britse koningshuis besmeurt.

De Daily Mail bracht deze berichten naar buiten. Ook schrijft ze dat ze nooit met 'negers naar bed zou gaan, omdat ze te lelijk zouden zijn'. Volgens Britse media is de 25-jarige Marney nu als lid van de rechts-populistische partij United Kingdom Independent Party (UKIP) geschorst.

Of de partij ook afscheid zal nemen van partijleider Bolton zelf, is nog de vraag. Als dat gebeurt, verliest de partij zijn vijfde leider in anderhalf jaar. De 54-jarige ex-militair Bolton ontmoette Marney vlak voor kerst. Hierop verliet hij direct zijn 42-jarige vrouw en twee kinderen. Naast de racistische berichten van zijn nieuwe geliefde, vinden de UKIP-politici dit gegeven ook moeilijk te verkroppen.

Aanzoek

Meghan Markle en Prins Harry maakten afgelopen november bekend in mei dit jaar te gaan trouwen. Markle is een Amerikaans actrice die onder meer Rachel Zane speelt in de populaire advocatenserie Suits. Ze is dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en vader met Ierse en Nederlandse wortels.

Prins Harry en Meghan Markle over het aanzoek:

"Het was een fantastische verrassing: zo lief", vertelt Meghan Markle.
`