Buitenland

Rus hakt handen van vrouw af: 'Toen zijn bijl omhoog ging, sloot ik mijn ogen'

13 januari 2018 13:41 Aangepast: 13 januari 2018 14:13
Archieffoto. Beeld © EPA

De Russische vrouw van wie de handen vorige maand werden afgehakt door haar jaloerse man, heeft verteld over de traumatische gebeurtenis. De 25-jarige Margarita had haar man verteld te willen scheiden. Vervolgens sloegen de stoppen bij hem door.

De man was ervan overtuigd dat Margarita was vreemdgegaan. Maar dit zei hij niet tegen zijn echtgenote. Hij zei dat hij een scheiding zou respecteren. Margarita had dan ook niets door toen hij voorstelde samen naar het bos te gaan.

ZIE OOK: Rus hakt handen van zijn eigen vrouw af

Maar toen ze aankwamen, bleek hij andere plannen te hebben dan een wandeling. Hij bond Margarita vast en hakte haar handen af. "Hij was ijzig kalm toen hij dat deed. Ik dacht dat ik flauw zou vallen. Ik herinner me dat ik me de hele tijd afvroeg waarom ik niet flauw viel", vertelt Margaria een maand na de gebeurtenis tegen de Daily Mail. "Toen zijn bijl omhoog ging, sloot ik mijn ogen want ik wilde niet zien wat hij deed."

Margarita dacht nog even dat hij de bijl zou laten vallen, maar niets bleek minder waar. Hij hakte haar beide handen af. "Ik kan er nog steeds niet bij hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ik heb jaren met hem samengewoond."

'Nooit eerder gewelddadig'

Ze denkt dat haar ex is doorgedraaid nadat ze had gezegd te willen scheiden. Hij was nooit eerder gewelddadig geweest. "Er moet iets geknapt zijn", zegt ze tegen de Daily Mail. "Hij had zelfs mijn armen afgebonden op zo'n manier dat ik niet teveel bloed zou verliezen."

De ex van Margarita zit nu in de gevangenis. Ze wil niets meer met hem te maken hebben. "Ik wil dit vergeten en positief kijken naar de toekomst."

Een hand gered

De twee waren vijf jaar getrouwd en hebben samen twee zonen van drie en vier. Chirurgen hebben één van Margarita's handen opnieuw kunnen aanhechten. Aan de andere arm krijgt ze een prothese. 

`