Buitenland

Nu ook wolf gespot in Vlaanderen, voor het eerst sinds 100 jaar

13 januari 2018 10:19
Een wolf in Duitsland Beeld © ANP

België was tot nu toe het enige Europese land waar de afgelopen jaren nog geen wolf was geweest. Tot nu toe, want er is er eentje gespot in Vlaanderen, voor het eerst na meer dan 100 jaar.

Het gaat om een Duitse wolf, die een halsbandzender heeft. Het dier was rond de kerstdagen vanuit de noordelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern eerst de Duits-Nederlandse grens overgestoken en liep vervolgens vanuit Noord-Nederland helemaal naar de Belgisch-Nederlandse grens tussen de provincies Limburg en Noord-Brabant en Belgisch Limburg.

500 kilometer 

De wolf stak de grens op 2 januari over, meldt de Belgische natuurvereniging Landschap vzw. De afgelopen dagen verbleef de wolf in Beringen en in de buurt van het militair domein in Leopoldsburg. Het dier heeft ruim 500 kilometer afgelegd in tien dagen tijd.

In augustus 2011 was er al een keer een zo goed als zekere waarneming van een wolf in Gedinne, in de Ardennen, maar sindsdien kon geen waarneming meer met zekerheid bevestigd worden. Sinds 2011 worden in Nederland ook geregeld wolven waargenomen. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`