Buitenland

Trump: 'Geen achterlijke mensen naar VS, doe mij maar Noren'

12 januari 2018 05:53 Aangepast: 08 februari 2018 17:00
Beeld © EPA

Amerikaanse senatoren wisten niet wat ze hoorden toen president Donald Trump tijdens een gesprek over immigratie in de Oval Office uithaalde naar inwoners van landen als Haïti en El Salvador.

"Waarom zouden we al deze mensen uit achterlijke landen ('shithole countries') hierheen halen?", zou Trump volgens The Washington Post hebben gezegd. De krant beroept zich op twee bronnen. 

'Vechten voor Amerikaanse volk'

Trump zou ook hebben afgegeven op verscheidene Afrikaanse landen. Hij zou daarbij hebben opgemerkt dat hij liever mensen uit landen als Noorwegen heeft, maar ook mensen uit Azië zouden welkom zijn omdat die van economische waarde kunnen zijn voor de VS. Dat Trump specifiek Noorwegen noemde lijkt niet toevallig, woensdag ontving hij de Noorse premier Erna Solberg op het Witte Huis. 

De uitspraken leidden ook buiten het Witte Huis tot verontwaardiging. Gevraagd naar Trumps opmerking, laat een woordvoerder van het Witte Huis weten: "Bepaalde politici in Washington kiezen ervoor om voor het buitenland te vechten, maar president Trump zal altijd voor het Amerikaanse volk vechten."

Trump verslaat Obama op de golfbaan - #TrumpUpdate 49

Of ze nu Republikein of Democraat zijn: Amerikaanse presidenten houden van golf. Erik Mouthaan vertelt je hoe presidenten soms zelfs steun zoeken voor hun plannen op de golfbaan.

Meer op rtlnieuws.nl:
Column Roderick Veelo: Trump is eigenlijk een held

Mis niets over het presidentschap van Donald Trump en de laatste politieke ontwikkelingen in Amerika.  Abonneer je hier via de volg-knop op het laatste nieuws. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore