Ga naar de inhoud
Buitenland

Schrijver 'Fire and Fury': boek zal Trump ten val brengen

Donald Trump.

Schrijver Michael Wolff denkt dat zijn boek over het eerste jaar van Trumps presidentschap een eind zal maken aan zijn tijd in het Witte Huis. Wolff zei tegen de BBC dat zijn conclusie dat Trump ongeschikt is voor de functie steeds meer bijval krijgt.

Volgens Wolff lijken de ontwikkelingen op het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer. "Ineens zeggen mensen overal 'oh god, het is waar, de keizer heeft geen kleren aan'. Dat is de reden waarom het presidentschap ten einde komt.''

ZIE OOK: De meest opzienbarende onthullingen uit nieuw boek over Trump

Trump heeft het boek afgedaan als leugenachtig. In 'Fire and Fury: Inside the Trump White House' wordt het beeld geschetst van een chaotisch Witte Huis, Trump die slecht is voorbereid en medewerkers die afgeven op zijn vermogens om president te zijn.

Trump ontkent

Wolff zegt Trump urenlang gesproken te hebben. Dat gebeurde volgens de journalist tijdens de verkiezingscampagne en tijdens het presidentschap. "Ik heb absoluut met de president gesproken, ik weet niet of hij zich realiseerde of het al dan niet om een vraaggesprek ging, maar het was hoe dan ook beslist niet 'off the record', zei Wolff.​ 

Trump zelf ontkent dat. Hij twitterde ook dat er geen toestemming voor Wolff was om het Witte Huis binnen te komen. Wolf zou meermaals de deur zijn gewezen.