Buitenland

Al bijna 20 doden door kou in de VS: 'Het is gevaarlijk, blijf thuis!'

06 januari 2018 06:24
Een vrouw in de kou op Times Square in New York. Beeld © AFP

De extreme kou die vooral net noordoosten van de Verenigde Staten al meer dan een week teistert, heeft tot nu toe zeker al 18 levens geëist. Meteorologen verwachten dat het nog zeker een aantal dagen ontzettend koud blijft.

Op sommige plaatsen is het zelfs 30 graden onder nul. Door de stormachtige wind en de vele sneeuw voelt het nog veel kouder aan. "Het is gevaarlijk buiten, blijf thuis!'', meldt de Amerikaanse weerdienst National Weather Service via Twitter.

Het was nog nooit zo koud in de VS deze dagen:

Daklozen doodgevroren

Times Square in New York bood vrijdag een ongewone aanblik. Op het plein, dat doorgaans vol staat met toeristen, was het nagenoeg uitgestorven. Ook de toeristische attracties in de hoofdstad Washington waren zo goed als verlaten. Ook het grootste deel van scholen in het oosten van de VS waren vrijdag voor de tweede dag achtereen gesloten.

De kou spreidt zich uit tot in Florida in het zuiden van het land. Door de extreme kou zijn al 200 doodgevroren zeeschildpadden uit de wateren gehaald. In Texas vonden drie daklozen de dood door de extreme kou.

Milou is op vakantie in New York:

 De Nederlandse Milou is in New York. Deze kou had ze niet verwacht.

 

 

`