Buitenland

Opvangcentra geopend voor gestrande wintersporters Frankrijk

30 december 2017 20:55 Aangepast: 30 december 2017 21:12
Automobilisten bij Moutiers stonden uren vast. (Foto: Frans Nederstigt)

De autoriteiten in de Franse gemeenten Albertville, Moûtiers en Bourg-Saint-Maurice hebben opvangcentra geopend voor wintersporters die op de wegen vastzitten vanwege de zware sneeuwval. Ook Nederlanders die zijn gestrand kunnen daar gratis slapen.

Verkeer van en naar de skigebieden in de Franse Alpen had  te maken met veel vertraging en liep ook in de avond op sommige plaatsen helemaal vast. Veel automobilisten stonden al acht uur in de file en verbetering is niet in zicht, stelt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Veel files

Halverwege de avond stonden er nog veel files. Ook richting Val Thorens was er geen doorkomen meer aan. Dit wintersportgebied in het departement Savoie is vooral populair bij Nederlanders. Patricia Peters uit Arnhem zat met haar gezin sinds 10.40 uur in de auto na een weekje wintersport in Val Thorens. Ze stonden uren stil. "Sommige mensen stappen uit en lopen langs de route." Ook vanuit de pistes stond het verkeer stil.

Op de besneeuwde wegen kan niet worden gereden zonder sneeuwkettingen, waarschuwen de Franse autoriteiten. Ook in Duitsland en Oostenrijk kwamen Nederlandse wintersporters door drukte in een lange file op de route via de Fernpas. Daar zijn de problemen grotendeels voorbij, zei een ANWB-woordvoerder.

Meer op rltnieuws.nl
Voetje voor voetje van en naar Val Thorens: 'we moeten wel nodig naar het toilet'

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`