Buitenland

Doden en gewonden na explosie bij Duits chemieconcern

17 oktober 2016 16:00 Aangepast: 17 oktober 2016 20:59
Bij een chemieconcern in Duitsland vond een explosie plaats. Beeld © EPA

Door een enorme explosie op het terrein van een chemieconcern in Duitsland zijn twee doden en zes zwaargewonden gevallen. Naar twee vermiste medewerkers wordt nog gezocht.

Het ongeluk gebeurde tijdens werkzaamheden aan het netwerk van pijpleidingen op het terrein van chemieconcern BASF in Ludwigshafen.  

Boven het noorden van de stad, waar direct na de ramp de alarmsirenes loeiden, is een grote rookwolk te zien. Het is niet bekend of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Beelden van de brand: 

Ook voor het nabijgelegen Mannheim is een waarschuwing uitgegaan. De bedrijfsbrandweer en korpsen uit de buurt zijn nog druk bezig met blussen.

Veiligheid

Uit veiligheidsoverwegingen zijn alle installaties van het bedrijf uitgezet. De stoffen die nog in de leidingen zaten, zijn afgefakkeld. Volgens de autoriteiten zijn er geen aanwijzingen voor een aanslag. 

Twee jaar geleden werd de vestiging Ludwigshafen ook al opgeschrikt door de ontploffing van een gasleiding, mogelijk door menselijk falen. Die kostte een arbeider het leven, een ander raakte zwaargewond en overleed weken later. Het openbaar ministerie is bezig met de afwikkeling van de zaak.

RTL Nieuws
`