Buitenland

Meisje (9) ingezet om drugs gevangenis binnen te smokkelen

19 november 2017 21:55 Aangepast: 19 november 2017 22:03
(Archieffoto) Beeld © Thinkstock

Drie mensen hebben een 9-jarig meisje ingezet om een pakketje met drugs een gevangenis in de Amerikaanse staat Vermont binnen te smokkelen. Het meisje was voorgedaan hoe ze de drugs, verpakt in een cellofaanwikkel, zo onopvallend mogelijk aan een gevangene kon geven.

Het incident deed zich voor in september, schrijft de plaatselijke krant Caledonian Record. Het meisje had het pakje 'ergens ter hoogte van haar middel' verstopt, zei de politie, en gaf het onder de tafel aan de verdachte bij wie ze op bezoek was.

Langs natuurlijke weg naar buiten

Een bewaker zag het gebeuren, waarna de gevangene apart werd gezet totdat het pakketje langs natuurlijke weg naar buiten was gekomen. Het duurde drie dagen voor het zover was.

Een medegevangene had de week ervoor telefonisch de vrouw benaderd aan wie hij de opdracht gaf om het meisje in te zetten als smokkelaar. Het gesprek bleek te zijn opgenomen. "Regel het", zei hij tegen de vrouw. "Oefen een beetje met haar. Zorg ervoor dat het op een goede, makkelijke plek verstopt zit."

Rood ballonnetje

Het meisje vertelde later aan een medewerker van Jeugdzorg dat de vrouw haar had voorgedaan hoe ze 'een rood ballonnetje onder aan haar rug moest vastmaken'. De vrouw en de ontvanger van de drugs hebben hun betrokkenheid bekend en zijn afgelopen week veroordeeld. De opdrachtgever in de gevangenis moet nog voor de rechtbank verschijnen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Man schiet zichzelf en vrouw per ongeluk neer tijdens discussie over wapens

`