Buitenland

Opnieuw schokkende beelden van dierenleed in België

06 november 2017 21:29 Aangepast: 06 november 2017 21:46
Beeld © VTM Nieuws

Opnieuw heeft Animal Rights schokkende beelden gedraaid van dierenleed in België. De dierenrechtenorganisatie filmde bij een eierproducent in West-Vlaanderen. Het resultaat: een video met beelden van gewonde en zieke kippen die totaal aan hun lot worden overgelaten.

Animal Rights liet een medewerker de scharrelkippen filmen bij de eierproducent Pyfferoen. Die onderneming bezit meerdere legkippenbedrijven.

Tienduizenden kippen leven op elkaar gestapeld tussen de uitwerpselen, aldus de organisatie. Veel kippen hebben kale plekken als gevolg van verenpikken. Gewonde en zieke dieren worden aan hun lot overgelaten en dode kippen blijven liggen. Verder werd vastgesteld dat 'een groot aantal' scharrelkippen in kooien is opgesloten.

"De eieren van deze kippen worden verkocht als scharreleieren, wat neerkomt op bedrog en misleiding van de consument’’, zegt Nadine Lucas van Animal Rights. "Consumenten hebben het recht om te weten op welke manier het voedsel dat te koop ligt in de supermarkten geproduceerd wordt."

Dit zijn de beelden die Animal Rights maakte:

Eerder op de vingers getikt

Pyfferoen was eerder op de vingers getikt door de inspectie dierenwelzijn. De eieren van Pyfferoen, of producten waar die in zijn verwerkt, zijn te koop bij onder meer de Lidl in België. Die supermarktketen heeft na het zien van de beelden de samenwerking onmiddellijk stopgezet, meldt VTM Nieuws.

Volgens een woordvoerster van Lidl Nederland zijn de betreffende eieren niet in Nederlandse vestigingen te koop. "Wij betrekken onze eieren van andere leveranciers'', aldus de zegsvrouw.

Eerder dit jaar was veel verontwaardiging toen Animal Rights undercoverbeelden publiceerde uit een varkensslachthuis en een kippenkwekerij in Tielt en een runderslachthuis in Izegem.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`