Buitenland

Indiase vrouw urenlang verkracht, en drie politiebureaus honen haar weg

03 november 2017 10:57 Aangepast: 03 november 2017 13:07
Beeld © Getty Images

Een 19-jarige studente is in de Indiase stad Bhopal door vier man urenlang verkracht. Tijdens de verkrachting namen de mannen rustig de tijd om een kop thee te drinken en een sigaret te roken, waarna zij verdergingen met hun weerzinwekkende daad.

Maar misschien wel even even schokkend is wat er daarna gebeurde, meldt Times of India. De jonge vrouw werd bij drie politiebureaus waar ze aangifte wilde doen, weggestuurd. Bij het laatste bureau werd haar gezegd dat haar verhaal 'flinterdun' was. Saillant detail: beide ouders van de vrouw werken bij de politie, maar ook zij werden weggehoond.

Twee verkrachters overmeesterd

Pas toen de vrouw en haar ouders de volgende dag twee van de verkrachters wisten te overmeesteren en overdroegen aan de politie, werd de aangifte verwerkt. Daarin staat ook vermeld dat de vrouw na de verkrachting werd beroofd van haar oorbellen, haar telefoon en horloge.

De verkrachting vond vroeg in de avond plaats op een drukke plek, zo'n 100 meter van het overvolle Habibganj-station. Inwoners van de stad zijn geschokt, Bhopal is voor vrouwen een van de veiligste steden van India.

De moeder van de verkrachte vrouw is verbijsterd over het gebrek aan medewerking van de politie: "Het is een van de vreselijkste gebeurtenissen uit mijn leven. Als ik als politieagent al zoveel moeite heb om een klacht in te dienen vanwege de groepsverkrachting van mijn dochter, tegen wat voor problemen loopt een gewone burger dan wel niet op?"

`