Buitenland

Britse jongens (14) verdacht van voorbereiden terreurdaad

30 oktober 2017 10:36
Een politieafzetting eind september in Newport (Wales), waar het huis van een terreurverdachte werd doorzocht. Beeld © AFP

De Britse politie heeft twee jongens van 14 jaar aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terreurdaad. De tieners werden zaterdag gearresteerd in het Noord-Engelse Northallerton.

De politie heeft sinds de aanhouding een aantal huiszoekingen gehouden in het graafschap North Yorkshire. De jongens blijven voorlopig vastzitten. Een politiewoordvoerder zegt tegen de krant The Northern Echo dat het gaat om een op zichzelf staand incident. "De bevolking loopt geen gevaar."

Drastische stijging

Het hoofd van de Britse veiligheidsdienst MI5 zei eerder deze maand dat het land kampt met een 'drastische stijging' van het aantal incidenten dat verband houdt met terreurdreiging. Tegen ongeveer 3000 extremisten lopen op dit moment zo'n vijfhonderd operaties van de inlichtingendiensten. Groot-Brittannië was dit jaar vijf keer het doelwit van een aanslag. Daarbij kwamen 36 mensen om het leven.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Terreurdreiging voor Britten groter dan ooit'

`