Buitenland

Duizenden inwoners Malta demonstreren na dood journaliste

23 oktober 2017 03:06 Aangepast: 23 oktober 2017 04:06
Demonstratie op Malta na de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia. Beeld © AFP

Na de moord op onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia op Malta hebben gisteren duizenden mensen voor gerechtigheid gedemonstreerd. Ze gingen de straat op in de hoofdstad Valletta.

De demonstranten eisten een snelle oplossing van de zaak en het einde van de corruptie in de politiek en bij de autoriteiten. Journaliste Daphne Caruana Galizia werd afgelopen week gedood door een autobom op de eilandstaat.

ZIE OOK: Gewelddadige dood journaliste zorgt voor tumult op Malta

Wie achter de moord zit is nog steeds onduidelijk. Caruana Galizia had een schandaal onthuld uit de Panama Papers. Zij beschuldigde ook medewerkers van premier Muscat van het exploiteren van buitenlandse brievenbusfirma's.

'Overal waar je kijkt zijn boeven'

Aan de demonstratie deed ook journalistenorganisatie Reporters Zonder Grenzen mee. "De moordenaars wilden haar tot zwijgen brengen, ze willen ons tot zwijgen brengen. Maar ze zullen geen minuut zwijgen hebben", zei directeur Christophe Deloire.

Sommige deelnemers aan het protest droegen spandoeken of T-shirts met daarop de laatste woorden die Caruana Galizia maandag schreef: 'Overal waar je kijkt zijn boeven' en 'De situatie is wanhopig'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore