Buitenland

Hoofd en benen Zweedse journaliste Kim Wall gevonden

07 oktober 2017 10:37 Aangepast: 07 oktober 2017 12:00
De Zweedse journaliste Kim Wall. Beeld © EPA

Het onderzoek naar de dood van de Zweedse journaliste Kim Wall vordert: de Deense politie heeft bekendgemaakt dat duikers in zee lichaamsdelen hebben gevonden. Het gaat om het hoofd en de benen.

Ook is er in het onderzoek een mes gevonden en een zak kleding van de vrouw. De romp van Kim Wall werd 21 augustus in een baai bij Kopenhagen gevonden, ruim een week nadat ze als vermist was opgegeven. Er zijn vijftien messteken op de romp aangetroffen.

In stukken gesneden

Duikbotenmaker Peter Madsen wordt verdacht van de moord op de journaliste. Hij zou de stoffelijke resten in stukken hebben gesneden en vanuit zijn duikboot in zee gegooid hebben om de oorzaak en haar dood te verhullen.

De Deense uitvinder ontkent. Hij zegt dat de 30-jarige journaliste om het leven kwam door een harde klap van een 70 kilogram zwaar luik dat hij per ongeluk uit zijn handen had laten glippen. Maar volgens de politie is de gevonden schedel intact en zijn er geen breuken gevonden.

Peter Madsen zegt dat hij haar lichaam in blinde paniek overboord heeft gezet.


Miniatuurvoorbeeld

De Deense politie houdt een persconferentie. (Foto: AFP)

Lijkschennis

Maar het Deense OM gelooft hem niet: Madsen zit al sinds 12 augustus in voorlopige hechtenis. Het OM gaat ervan uit dat hij Wall om het leven heeft gebracht en haar lichaam in stukken gehakt. Madsen erkent dat hij lijkschennis heeft gepleegd door het lichaam in zee 'te begraven'.

Madsen beweerde aanvankelijk dat hij Wall had afgezet op een eilandje in de haven van Kopenhagen. Daarna was hij weer uitgevaren en was zijn zelfgebouwde onderzeeër gezonken door problemen met een ballasttank. Hij werd ternauwernood gered. Volgens de aanklagers heeft Madsen zijn onderzeeër tot zinken gebracht.

Lijk gedumpt in delen

In Editie NL werd vorige maand aandacht besteed aan de vraag waarom moordenaars ertoe overgaan om een slachtoffer in delen te dumpen.

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Van moord op journaliste verdachte Deen had gruwelfilmpjes in bezit

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore