Buitenland

Vreemden kopen auto voor jongen (20) die dagelijks kilometers naar zijn werk loopt

28 juni 2017 07:45 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
De 20-jarige Justin kon zijn ogen bijna niet geloven toen hij de sleutels van de auto kreeg. Beeld © Facebook Mandi Morton

Een mooie daad van naastenliefde in de Amerikaanse staat Texas. Daar zamelde een groep mensen geld in voor Justin Korver, een jongen van 20 die de meesten niet eens kenden. Ze wisten alleen dat hij dagelijks 5 kilometer van en naar zijn werk moest lopen omdat hij geen auto heeft.

Zijn doorzettingsvermogen om iets van zijn leven te maken moest worden beloond, vonden ze.

Donatiebox

Het balletje ging rollen toen Justin een lift naar zijn werk kreeg van buurtgenoot Andy Mitchell. Onderweg vertelde Justin hem dat hij hard aan zichzelf werkte en aan het sparen was voor een auto. 

Zijn verhaal raakte Mitchell. Met hulp van wat vrienden zette hij daarom een donatiebox neer bij een plaatselijk restaurant, buiten medeweten van Justin om. Binnen een week hadden ze genoeg geld ingezameld om een auto voor hem te kopen.

Verrassing!

In onderstaande video, die nu rap het internet over gaat, wordt Justin verrast met zijn gloednieuwe Toyota Camry. "Het is een zegen, een ongelofelijke verrassing", zegt hij zelf.

RTL Nieuws
`