Buitenland

'Opgewekt, gelukkig, lief': steeds meer slachtoffers Las Vegas krijgen een gezicht

04 oktober 2017 15:05 Aangepast: 04 oktober 2017 22:17
Slachtoffers Jordan McIldoon (23), Michelle Vo (32) en Jack Beaton (54). Beeld © Facebook

Bij de schietpartij zondagavond in Las Vegas verloren 58 mensen het leven en raakten nog eens 527 anderen gewond. Moeders, vaders, een verpleger, twee cheerleaders en een juf: langzaamaan krijgen steeds meer slachtoffers een gezicht.

Michelle Vo (32)

Miniatuurvoorbeeld

Alles wat Michelle deed, deed ze met 150 procent. Of het nou om bloed doneren ging, om sporten of om werk. De van oorsprong Vietnamese werkte als verzekeringsagent. "Ze was heel opgewekt, gelukkig, lief", zegt haar zus Diane tegen SF Gate. Michelle was nog niet heel lang fan van countrymuziek. Ze bezocht het Route 91 festival met een vriendin, maar ze gingen die dag beiden hun eigen weg. Op het festival leerde ze Kody Robertson kennen, die haar tevergeefs probeerde te redden toen de kogelregen begon.

Cameron ​Robinson (27)

Miniatuurvoorbeeld

Samen met zijn vriend Robert was Cameron (rechts op de foto) in Las Vegas. Ze hadden het fantastisch, sms'te hij zijn familie in de uren voor zijn dood. Toen de schietpartij begon, voelde Robert kogelsplinters in zijn rug, schrijft de Washington Post. Cameron werd in zijn nek geschoten. Robert probeerde hem bij een voertuig te krijgen, in de hoop het ziekenhuis te halen. Cameron stierf in zijn armen voordat ze een auto hadden gehaald. De twee woonden samen in St. George (Utah) en Cameron reisde dagelijks meer dan 150 kilometer naar zijn werk in Las Vegas. Zo konden ze in hetzelfde huis wonen met de kinderen van Robert.

Quinton Robbins (20)

Miniatuurvoorbeeld

Toen Quinton zondagavond naar zijn borstkas greep, dacht zijn vriendin dat er iets met zijn bloedsuikerwaarden was. Ally kende hem nog niet lang, maar wist wel dat hij diabetes had. Ze had toen nog niet door dat hij doorboord was door een kogel. Toen ze zich dat realiseerde, probeerde ze samen met twee anderen om hem in een auto te krijgen, terwijl de schietpartij nog aan de gang was. Quinton studeerde aan de Universiteit van Nevada en was een fervent sporter. 

John Phippen (57)

Miniatuurvoorbeeld

Een ontzettende muziekfanaat, zo omschrijft zijn beste vriend John. "Het type met wie je direct een biertje wilde drinken en chillen."  John was in Las Vegas met zijn zoon Travis, die verpleger is. Travis probeerde zijn vader nog te reanimeren, maar het mocht niet baten. Hoewel hij zelf in zijn arm was geraakt, verleende hij daarna nog aan meerdere personen eerste hulp. "Het voelde alsof je hem al jaren kende, de eerste keer dat je hem zag", schrijft vriendin Leah Nagyivanyyi op de crowdfundingpagina voor John's kinderen. Naast Travis had John nog vijf kinderen. Zijn jongste dochter van 14 verloor drie jaar geleden ook al haar moeder.

Jordan McIldoon (23)

Miniatuurvoorbeeld

Nog een maand, dan zou Jordan 24 zijn geworden. "Hij was ons enige kind", zeggen zijn ouders tegen Canadian Broadcasting Corp. "We weten niet wat we moeten doen." Hij hield van snowboarden, reed rond op een Harley Davidson en werd zelden zonder zijn cowboylaarzen gezien. Jordan en zijn vriendin Amber waren vanuit Canada afgereisd naar Las Vegas voor het festival. "Hij probeerde me zo goed en zo kwaad als het ging uit de vuurlinie te houden", zegt zij tegen Global News. Toen hij neergeschoten was, gaf ze hem mond-op-mondbeademing. Zijn laatste woorden? "Ik hou van jou."

Keri Galvan (31)

Miniatuurvoorbeeld

De jonge moeder van drie kinderen van 2, 4 en 10 jaar oud, was met haar man bij het concert. Haar zus Lindsey omschrijft haar als een toegewijde vrouw en moeder. "Ze deed elke dag alles wat in haar macht lag om een fantastische moeder te zijn." 

Jack Beaton (54)

Miniatuurvoorbeeld

Naar een festival om te vieren dat je 23 jaar bent getrouwd. Het had een groot feest moeten zijn, het eindigde in een tragedie. Jack ging op zijn vrouw Laurie liggen om haar te beschermen tegen de kogels. Ze zeiden nog een keer dat ze van elkaar hielden, toen werd hij geraakt. Toen het schieten stopte, sleepten vrienden Laurie mee. Ze belde haar moeder, hysterisch, dat ze Jack was verloren, dat het zo snel gebeurde maar tegelijkertijd in slow-motion." Zijn zoon Jake postte een emotioneel bericht op Facebook toen duidelijk werd dat zijn vader was overleden. "Ik ben mijn beste vriend kwijt."

Sonny Melton (29)
Miniatuurvoorbeeld

Samen met zijn vrouw bezocht de 29-jarige Sonny Melton het countryfestival op de Strip in Vegas. "Hij heeft mijn leven gered. Hij pakte me vast en begon te rennen. Toen voelde ik hoe hij in zijn rug werd geschoten", vertelt zijn vrouw Heather aan WSMV. "Ik wil dat iedereen weet wat voor goedhartige, liefdevolle man hij was, maar op dit moment kan ik nauwelijks ademhalen." Melton werkte als verpleger bij de eerste hulp van een ziekenhuis. In datzelfde ziekenhuis werkt zijn vrouw als chirurg. De twee trouwden in 2016. 

​Angela Gomez (20)
Miniatuurvoorbeeld

"Ze liep altijd rond met een glimlach op haar gezicht", schrijft de middelbare school van cheerleader Angela (Angie) Gomez in een verklaring. Twee jaar geleden haalde ze haar diploma, maar ze was nog altijd erg betrokken bij de school. Zo zong ze in het koor, trad ze op met het schooltheater en was ze cheerleader. "Ze was een lieve jonge meid met een groot gevoel voor humor. We zijn diep geraakt door het verlies van deze geweldige jonge vrouw die haar hele leven nog voor zich had."

Susan Smith (53)
Miniatuurvoorbeeld

Susan was een 53-jarige moeder en werkte als administratief medewerker op een basisschool in Californië. Als groot country fan bezocht ze het concert samen met een aantal vrienden.  "Ze was een geweldige vrouw", schrijft de basisschool op Facebook. "Een boegbeeld voor onze kinderen en een goede vriendin."

​Thomas Day Jr. (54)
Miniatuurvoorbeeld

De 54-jarige Thomas bezocht Route 91 Harvest Festival met zijn vier kinderen, in leeftijd variërend van 20 tot en met 30. "Hij was een geweldige vader. Daarom waren zijn kinderen bij hem op dat festival", vertelt zijn vader Thomas Day Sr. aan de LA Times. "Zijn kinderen zijn nu bij mij, maar ze zijn gebroken." 

Denise Salmon Burditus (50)
Miniatuurvoorbeeld

Ze stierf in de armen van haar man, met wie ze al meer dan 32 jaar samen was. Ze hielden van reizen en brachten veel tijd door met hun kleinkinderen. Even voor de dodelijke schietpartij plaatste ze nog een selfie op Facebook waarop ze samen met haar man te zien is tijdens het evenement.

Michael Anderson
Miniatuurvoorbeeld

De jonge vader Michael Anderson bezocht het festival samen met zijn vriendin Bianca Acosta. De twee hebben samen een zoontje. Op Facebook brengt Bianca een ode aan haar vriend. "Ik ben verliefd op deze man geweest sinds mijn 15de", schrijft ze. "Ik heb nog nooit zoveel liefde en waardering van iemand gevoeld. Hij was alles wat een vrouw zich kon wensen in een man."

Sandra Casey (35)
Miniatuurvoorbeeld

Sandra gaf les op een school voor speciaal onderwijs in New York en raakte zwaargewond tijdens de schietpartij. Later overleed ze aan haar verwondingen.  "Alle leerlingen, medewerkers en ouders zijn er kapot van. We hebben een geweldige lerares verloren die haar hele leven opdroeg aan het helpen van leerlingen die het het meest nodig hadden", schrijft Mike Matthews van de Manhattan Beach Unified School District Superintendent in een bericht. Een aantal andere medewerkers van de school waren ook op het festival, maar bleven volgens de school ongedeerd.

Bailey Schweitzer (20)
Miniatuurvoorbeeld

Samen met haar moeder kwam de 20-jarige Bailey naar het festival om een aantal van haar favoriete bands live te zien optreden. Op school speelde ze volleybal en zat ze in de cheerleaderploeg, thuis hielp ze mee in het familiebedrijf en zat ze in een bijbelclub. "Ze had een hart voor mensen", vertelt familievriend Matt Woessner aan CNN. "We hebben een geweldig iemand verloren en ze zal overal ongelooflijk worden gemist."  

​Charleston Hartfield (34)
Miniatuurvoorbeeld

Agent Charleston Hartfield bezocht het festival buiten diensttijd toen ook zijn leven in een klap voorbij was. Volgens de Review Journal plaatste hij even daarvoor nog een foto van het concert op Facebook. Nadat het nieuws bekend was geworden, plaatsten vrienden wanhopige berichtjes onder die foto met de vraag of hij veilig was. Ze kregen nooit antwoord. Charleston was schrijver, veteraan en coach van een voetbalteam. 

Hannah Ahlers (35)
Miniatuurvoorbeeld

Hannah maakte deel uit van een groep skydivers en hield van het buitenleven. "Ze was waarschijnlijk een van de mooiste vrouwen die ik ooit heb gezien, met een hart dat daarbij paste", zegt een vriend van haar, Sunni Almond, tegen de LA Times. Hannah laat een man en drie kinderen achter.

Adrian Murfitt (35)
Miniatuurvoorbeeld

De 35-jarige Adrian was visser als beroep en reisde speciaal voor het festival van Alaska naar Las Vegas. Samen met een vriend stond hij vlakbij het podium om foto's te maken. Daar werd hij in zijn nek geschoten. "Helaas stierf hij in mijn armen'', schrijft zijn vriend Brian McKinnon op Facebook. "Ik weet niet wat ik er verder nog over moet zeggen. Ik vind het zo erg." 

​Neysa Tonks (46) 
Miniatuurvoorbeeld

Neysa was moeder van drie kinderen. Haar werkgever startte een inzamelingsactie om geld op te halen voor haar drie zoons die achterblijven. "Neysa heeft ons zoveel vreugde en plezier gebracht", schrijft het bedrijf Technologent in een bericht. "Ze zal heel erg gemist worden."  

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`