Buitenland

Schutter bloedbad Las Vegas is zestiger die in bejaardentehuis woonde

02 oktober 2017 14:25 Aangepast: 02 oktober 2017 16:24
Bezoekers van het festival doken weg voor de rondvliegende kogels. Beeld © AFP

De dader van het bloedbad bij het openluchtfestival in Las Vegas is een blanke man van 64. Het gaat om Stephen Paddock, die in een bejaardentehuis op anderhalf uur rijden van Las Vegas woonde.

De dader (foto) werd dood aangetroffen toen een arrestatieteam zijn hotelkamer binnenviel op de 32ste verdieping van het Mandalay Bay Resort aan de Las Vegas Strip. Daar vuurde hij minutenlang vanuit zijn raam honderden kogels af met automatische wapens. Er werden acht vuurwapens aangetroffen in de hotelkamer.

Miniatuurvoorbeeld

ZIE OOK: Dodental Las Vegas boven de 50: dodelijkste schietpartij ooit in VS

50 mensen kwamen daarbij om het leven en 406 mensen raakten gewond. De politie wil nog niets zeggen over zijn motief.

Op een persconferentie werd de foto getoond van zijn huisgenoot, de Australische Marilou Danley. De politie heeft haar inmiddels opgespoord. Ze denken niet dat zij iets met de schietpartij te maken heeft.

Strafblad

Paddock woonde in een bejaardenhuis in het stadje Mesquite, in de woestijn van Nevada. Dat ligt op anderhalf uur rijden van Las Vegas. Hij was bekend bij de politie, maar het is onduidelijk of hij een strafblad heeft.

De sheriff van Las Vegas omschreef de dader als een 'lone wolf'.

Claim IS

Amaq, het persbureau van terreurorganisatie IS, meldt dat IS de verantwoordelijkheid voor de aanslag opeist. De schutter zou enkele maanden geleden zijn bekeerd. Bewijs hiervoor levert Amaq niet. De politie zei eerder dat voor zover bekend de dader niet aan een militante organisatie is gelinkt.

Ooggetuigen schietpartij Las Vegas: 'Het gaat maar door'

Meer op rtlnieuws.nl:
Nederlanders in Las Vegas: 'We hebben gerend voor ons leven'

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`