Buitenland

Franse kinderlokker niet vervolgd omdat 11-jarige 'instemde' met seks

27 september 2017 16:54 Aangepast: 27 september 2017 17:02
Archieffoto. Beeld © ANP

Een 28-jarige Fransman die seks heeft gehad met een 11-jarig meisje, wordt niet vervolgd voor verkrachting. Volgens de Franse justitie heeft het meisje niet geprotesteerd en is er daarom sprake van 'instemming'.

De man moet wat justitie betreft alleen worden gestraft voor seksueel geweld. In april van dit jaar werd de man opgepakt. De dader, vader van twee kinderen, sprak het meisje twee keer aan op straat. De derde keer zou ze zijn meegegaan naar zijn huis, waar ze werd misbruikt, melden Franse media.

Wel seksueel geweld, geen verkrachting

De dader werd vrij snel opgepakt en bekende seks te hebben gehad met het meisje. Hij is aangeklaagd voor 'seksueel geweld' en zou tot vijf jaar cel kunnen krijgen. De man wordt niet vervolgd voor verkrachting, waar maximaal 20 jaar op staat. In de Franse wet staat dat seksueel contact alleen strafbaar is als een van beiden dat niet wil of als er sprake is van geweld. Ook al gaat het om seks met kind. 

Volgens de familie van het 11-jarige meisje was er wel sprake van dwang en zij willen dan ook dat de man wel vervolgd wordt voor verkrachting. De rechtszaak zou deze week zijn, maar wordt nu uitgesteld tot februari. 

Ondenkbaar en ondraaglijk

De Franse kinderorganisatie La Voix de l’Enfant vindt het 'ondenkbaar' en 'ondraaglijk' dat aangevoerd wordt dat de seks met het slachtoffer met instemming was. De organisatie vraagt om aanpassing van de wet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`