Ga naar de inhoud
Buitenland

Groep Nederlandse toeristen overvallen in Johannesburg

Taxibusjes in Johannesburg (archieffoto). Beeld © iStock

Een Nederlands reisgezelschap is gisteravond laat overvallen in Johannesburg, kort na aankomst op de luchthaven. De 36 reizigers zouden vandaag beginnen aan een rondreis van 22 dagen door Zuid-Afrika, meldt reisorganisatie Fox.

Ze waren op weg van het vliegveld naar het hotel toen de bus werd klemgereden door een auto met een blauw zwaailicht op het dak.

Alle bagage meegenomen

"Er zijn vijf gewapende overvallers de bus in gegaan'', zegt een woordvoerder van de ANWB, waar Fox onder valt. "Veel mensen zijn kostbaarheden kwijtgeraakt en ook alle bagage is meegenomen. De buschauffeur had ergens nog een andere telefoon liggen waarmee hij uiteindelijk hulp heeft kunnen inschakelen.''

De reizigers zijn daarna opgevangen in het hotel. Een aantal inzittenden van de bus heeft ook klappen gekregen. Ze zijn door een arts onderzocht. "De reizigers zijn behoorlijk in de war en hebben weinig spullen."

Terug naar huis

Alle 36 reizigers willen terug naar huis. Drie van hen moeten nog wachten op een tijdelijk reisdocument, want bij de overval is hun paspoort gestolen. "Samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken proberen we dat zo snel mogelijk te regelen", zegt de ANWB-woordvoerder.

Meer op rtlnieuws.nl:
Nederlandse boer vermoord bij roofoverval Zuid-Afrika