Buitenland

Politie Berlijn na uit de hand gelopen feest: 'We zijn ook maar mensen'

29 juni 2017 02:15 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Foto's van de (onherkenbaar gemaakte) feestende agenten verschenen online. Beeld © Twitter

De feestende Duitse agenten die deze week naar huis werden gestuurd, zeggen dat ze 'ook maar gewoon mensen' zijn. De groep uit Berlijn zou de beveiliging verzorgen van de G20-top in Hamburg.

Agenten uit Berlijn staan sinds deze week te boek als 'feestpolitie'. Tijdens een feest zouden politiemensen seks hebben gehad en dronken agenten plasten tegen tuinhekken. 

De 220 agenten werden dinsdag naar huis gestuurd. Ze zaten in containerwoningen in Hamburg, om de G20-top, die volgende week begint, te beveiligen.

Feestende politie

In een verklaring op Facebook legt de politie uit wat er precies gebeurd is, om het beeld van de 'feestende politie' weg te nemen. "Ja, we hebben een feestje gevierd", begint de verklaring. "En ja, er werd gedronken, gedanst, geplast, en - inderdaad - ook gesekst."

Het feest werd georganiseerd omdat er twee agenten jarig waren. Collega's organiseerden daarom een feestje in het afgesloten containerdorp. Details van het feest kwamen deze week naar buiten via Duitse kranten, die er flink mee uitpakten.

'We zijn ook gewoon mensen'

De politie verklaart het gedrag door te zeggen dat 'we onder onze uniformen ook gewoon mensen zijn.' "Deze agenten zijn jonge mannen en vrouwen die veel verantwoordelijkheden hebben en doorgaans heel professioneel zijn."

Er is wel een excuus voor de collega's uit de regio Noordrijn-Westfalen, met wie de agenten het containerdorp deelden. Die collega's deden niet mee aan het feest, maar hadden er wel last van. De agenten zouden het feest tot 06.30 uur in de ochtend gevierd hebben.

`