Buitenland

Vrachtwagenchauffeur veroorzaakt dodelijk ongeluk door mobieltje

01 november 2016 01:15 Aangepast: 01 november 2016 05:14
Beeld © YouTube

Een Poolse vrachtwagenchauffeur die tijdens het rijden zat te spelen met zijn mobieltje, heeft op een snelweg in Groot-Brittannië vier mensen doodgereden. De 30-jarige man is gisteren veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf.

Tijdens de rechtszaak werden camerabeelden getoond vanuit de cabine. Daarop is te zien dat de vrachtwagenchauffeur meer oog had voor zijn mobiele telefoon dan voor andere weggebruikers. De man reed op 10 augustus in volle vaart achterop een rij langzaam rijdende auto's. Dat kostte aan vier personen uit een gezin het leven, waaronder drie kinderen.

Volgens de rechtbank had de man net zo goed met zijn ogen dicht kunnen rijden. Hij kreeg een fikse celstraf opgelegd en een rijontzegging voor een periode van zeven jaar.

Levensgevaarlijk

"Wij halen geen genoegdoening uit de hoogte van de straf", reageerde een woordvoerder van de familie na afloop van de rechtszaak. "Wij roepen alle automobilisten op hun mobiele telefoon op te bergen tijdens het rijden. Het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur is levensgevaarlijk. Een seconde van afleiding is genoeg om een ander te doden. Dus stop er alsjeblieft mee."

Bekijk de beelden van het ongeluk hieronder. Pas op, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Meer op rtlnieuws.nl:

`