Buitenland

Nooit meer in de rij bij de supermarkt, in Parijs kan het

04 oktober 2016 18:46 Aangepast: 30 juli 2017 05:00
Beeld © ANP

In de rij staan in de supermarkt? Dat is zooo ouderwets… Tenminste: in een filiaal van supermarktketen Carrefour in een buitenwijk in Parijs. Daar kan je in een digitale wachtrij aanschuiven terwijl je boodschappen doet.

De Franse keten test als eerste de app 'JeFile'. Klanten die de winkel in de wijk Charenton-le-Pont (net buiten de ring) bezoeken, kunnen op hun mobiel alvast aansluiten bij de kassa zodat ze niet lang meer hoeven te wachten. Daarbij zien ze ook hoeveel andere wachtenden voor hen zijn.

Vijf minuten voordat het tijd is om af te rekenen, wordt er een berichtje gestuurd. Heb je als klant meer tijd nodig, dan is het mogelijk om 10 minuten extra aan te vragen.

Wachttijd optimalisatie

Volgens de Franse krant Le Parisien hebben inmiddels zo’n 750 mensen gebruik gemaakt van de proef. Niet iedereen is tevreden: omdat er een speciale kassa vrij is gemaakt voor het project, moeten anderen het met minder afrekenpunten doen.

De app, die gebouwd is door Franse ontwikkelaars, wordt op de eigen website gepromoot als een 'gemakkelijke manier' om de wachttijd te optimaliseren. Ook wordt er media-aandacht beloofd, vanwege de bijzonderheid van de methode, wat weer bekendheid van het merk bevordert. Wat precies de kosten zijn en hoe tevreden klanten zelf zijn, blijft nogal vaag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`