Buitenland

Gewonden bij explosie metro Londen, politie gaat uit van terreurdaad

15 september 2017 11:27 Aangepast: 15 september 2017 18:34
Er is veel politie bij het metrostation Beeld © Twitter / @A_Littlefield

De politie noemt de explosie in een metrotrein in Londen vanmorgen een terreurdaad. Bij de explosie zijn achttien mensen lichtgewond geraakt, meldt correspondent Anne Saenen.

De trein en het station Parsons Green in het westen van de Britse hoofdstad zijn na de explosie ontruimd en de antiterreureenheid van de politie is begonnen met een onderzoek. 

Witte emmer in tas

Een verslaggever van het blad Metro die ter plekke is, zegt dat achterin in een trein een witte container was ontploft. Dit zouden daarvan beelden zijn, al is dat nog niet bevestigd: 

Knal en hete walm

Een getuige zegt tegen de krant Evening Standard dat de trein net de deuren had geopend toen hij een harde knal hoorde en een hete walm voelde. Ook zou hij een steekvlam hebben gezien. Daarop rende iedereen de trein uit, vertelde de man. Meerdere mensen liepen rond met brandwonden in hun gezicht. 

Veel hulpverleners

Een getuige zei tegen persbureau Reuters dat de hulpdiensten massaal aanwezig zijn buiten het station. Daar stonden meerdere ambulances, brandweerwagens en een helikopter. Hulpverleners droegen een vrouw weg op een brancard. Haar benen waren bedekt met een deken. Een ander slachtoffer zat op de stoep met verband om een been.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`