Buitenland

Masterchef-kok zou 62 moorden op zijn geweten kunnen hebben

25 november 2016 10:26 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Stephen Port

Een Britse chefkok die woensdag veroordeeld is voor de moord op vier jonge mannen die hij via datingwebsites als Grindr had ontmoet, hoort vandaag hoe lang hij achter de tralies moet.

De 41-jarige Stephen Port lokte de mannen tussen juni 2014 en september 2015 naar zijn huis en zette hun een drankje voor waarin de 'verkrachtingsdrug' ghb zat. Toen zijn gasten buiten westen waren geraakt, verkrachtte en vermoordde hij hen. Hij begroef hun lichamen op en rond een begraafplaats in de buurt van zijn huis in Oost-Londen.

Pleegde Port 58 andere moorden?

Port werd ook schuldig bevonden aan achttien andere misdrijven, waaronder een aantal verkrachtingen. Hij heeft alle beschuldigingen altijd ontkend.

De Britse politie heeft in de zaak nogal wat steken laten vallen, geeft ook politiechef Stuart Cundy toe. Daarom wordt nu gekeken of Port ook de man is achter 58 andere onopgeloste moorden in Londen waarbij ghb werd gebruikt.

Gruweldaden verbergen

Port deed enorm zijn best om zijn gruweldaden te verbergen. Zo plaatste hij een nepafscheidsbrief in de hand van een van de slachtoffers, en liet hij drugs achter op het lichaam van een ander.

De politie ging in alle gevallen aanvankelijk uit van zelfmoord, totdat de familie van een van de slachtoffers, Jack Taylor, op meer actie aandrong. De familie houdt de politie verantwoordelijk voor Taylors dood: "Wij geloven dat Jack nog in leven zou zijn geweest als zij hun werk beter hadden gedaan." 

Opmerkelijk detail: rond de tijd dat de lichamen van zijn slachtoffers werden gevonden, was Port te zien in het razendpopulaire tv-programma Celebrity Masterchef U.K.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`