Buitenland

Tweede skiër omgekomen door lawine in Tirol

27 november 2016 15:34 Aangepast: 27 november 2016 17:19
Het reddingsteam in actie na de lawine. Beeld © AFP

Het lawinedrama in het Oostenrijkse dorp Obergurgl heeft een tweede leven geëist. Het gaat om een Britse skiër. De identiteit van het Nederlandse slachtoffer is bekend. Het gaat om een 22-jarige man uit 's-Gravenzande.

Dat laat de politie uit het Oostenrijkse Sölden weten aan RTL Nieuws. Gisteren kwam er een Nederlandse skiër om door de lawine. Twee Nederlanders liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis, maar zijn buiten levensgevaar. 

De Nederlandse skiër die in Oostenrijk om het leven kwam door een lawine was skileraar en toerskiër en woonde in München. De man kon pas na een uur onder de sneeuw vandaan worden gehaald, reanimatiepogingen waren vergeefs.

Groot alarm geslagen

Het ongeluk gebeurde in het skioord Obergurgl op 3000 meter hoogte op de berg Ötztal. Twee leden van de groep kwamen niet in de lawine terecht en sloegen direct groot alarm. Voor een van de bedolven skiërs kwam de hulp te laat. Hij werd na een uur gevonden maar kon niet worden gereanimeerd. De Brit overleed vandaag in het ziekenhuis in Innsbruck.

Mogelijk was het gezelschap, bestaande uit zo'n acht mensen, door het slechte zicht op gevaarlijk, rotsachtig terrein terechtgekomen.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`