Buitenland

Naaktfoto's Kate: Koninklijk Huis maakt vergelijking met Diana

14 september 2012 14:35 Aangepast: 14 september 2012 17:36

In een officiële verklaring heeft het Britse Koninklijk Huis gereageerd op de publicatie van topless foto's van prinses Kate. De royals maken een vergelijking met het gedrag van Franse paparazzi rond de dood van Diana.

Het Franse blad Closer heeft naaktfoto's gepubliceerd van Kate, terwijl zij met prins William op vakantie was in Frankrijk. De foto's zijn gemaakt terwijl de twee in de tuin van hun vakantiehuis waren.

Prins William en zijn vrouw Kate zijn volgens de verklaring erg aangedaan door de publicatie van de foto's. In de verklaring staat dat de twee "erg verdrietig zijn dat het Franse blad en de fotograaf hun privacy in zo'n groteske en niet te rechtvaardigen manier hebben geschonden." Dat schrijft The Mirror.

Extra schokkend

"Het incident doet denken aan de ernstige uitwassen van de pers en paparazzi tijdens het leven van prinses Diana, en het is daarom extra schokkend voor de prins en prinses." Prinses Diana overleed in 1997 nadat zij in Parijs door paparazzi werd achtervolgd.

William en Kate zijn namens de Britse koningin op reis in Azië. Het Koninklijk Huis laat weten dat ze de foto's hebben gezien. "William en Kate zijn boos en zitten vol ongeloof." Er wordt besproken welke juridische stappen tegen de fotograaf en Closer kunnen worden ondernomen.

Column Antoin Peeters: De blote borsten van KateKate en William furieus om naaktfoto'sNaaktfoto's Kate Middleton gepubliceerd

RTLNieuws.nl
`