Ga naar de inhoud
Buitenland

Torenhoge prijzen voor vliegtickets Florida

Florida vreest orkaan Irma, die op Sint-Maarten een enorme ravage aanrichtte Beeld © AFP

Bewoners van Florida die per vliegtuig hun woonplaats willen verlaten vanwege de komst van orkaan Irma, lopen tegen torenhoge ticketprijzen op.

Veel bewoners ontvluchten Florida over land, maar anderen willen graag nog veel verder weg en boeken 'last-minutes' naar bestemmingen die geen last van orkanen hebben. Volgens de Miami Herald zijn die tickets in rap tempo duurder geworden, tot wel 3000 dollar (2500 euro) per persoon per vlucht uit Florida.

Geen zorgen over vluchtprijs

Na veel kritiek op dit beleid hebben twee maatschappijen besloten de prijzen van de tickets niet meer op te drijven: JetBlue en American Airlines. De ondernemingen vragen aan mensen die inderhaast met een enkele reis Florida willen verlaten, 99 dollar. De aanbiedingen gelden de komende dagen voor vluchten tot 14 september.

Een woordvoerder van JetBlue zei dat de onderneming wil dat mensen die voor hun veiligheid uit Florida weg willen, zich geen zorgen mogen maken over de vluchtprijs. De maatschappij heeft ook goedkope vluchten toegezegd vanuit andere plaatsen die door Irma worden getroffen zoals bijvoorbeeld uit de Dominicaanse Republiek. Maar de run op tickets is groot, en ze raken snel uitverkocht.

Zondag in Miami

Irma trekt vandaag langs de noordkust van de Dominicaanse Republiek en Haïti en buigt steeds verder van de noordwestelijke koers naar het noorden af. De angst is groot in Florida dat Irma zijn kracht handhaaft en aan het eind van zondagmiddag de dichtbevolkte zuidoostkust van de staat bereikt. 

Dat zou volgens de laatste schattingen van het Amerikaanse orkaancentrum (NHC) circa 100 kilometer ten noorden van Miami kunnen zijn, vlakbij het landgoed Mar-a-Lago van president Trump.

Meer op rtlnieuws.nl:

100.000 inwoners Florida moeten huis uit vanwege komst orkaan Irma