Buitenland

Fem blijft binnen door rellen Hamburg: 'Hoop dat het snel voorbij is'

07 juli 2017 16:28 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
De Leidse Fem Eggers woont al vier jaar in Hamburg. Beeld © ANP / Eigen foto

Een 'bizar contrast': zo omschrijft de Nederlandse Fem de situatie in haar woonplaats Hamburg, waar op dit moment duizenden mensen demonstreren tegen de G20. "Terwijl in mijn straat nog kinderen aan het voetballen zijn, worden even verderop molotovcocktails naar de politie gegooid."

Gewonde agenten, molotovcocktails, auto's die in brand zijn gestoken: het protest tegen de G20-top in Hamburg is zo groot en gewelddadig dat de politie honderden extra manschappen nodig heeft.

'Pleuris uitgebroken'

Fem Eggers uit Leiden woont in de Hamburgse wijk Altona. "Daar waar nu de pleuris is uitgebroken", vertelt ze aan RTL Nieuws. "Er cirkelen helikopters boven mijn hoofd en ik zie vanuit mijn raam meerdere rookpluimen."

ZIE OOK: Politie Hamburg heeft versterking nodig bij enorme rellen

Gek genoeg is het juist in haar straat vrij rustig, maar even verderop gaat het flink los. "In de straat achter mij worden molotovcocktails naar de politie gegooid. Ramen van de IKEA op de hoek zijn ingeslagen en het treinstation bij mij in de buurt is afgesloten vanwege brandstichting."

'Rellen om het rellen'

Het is volgens Fem bizar om te zien: "Als ik op Twitter kijk, zie ik hoe mannen met bivakmutsen in de straten om me heen alles kort en klein slaan. Dit heeft niets met demonstreren te maken, dit is rellen om het rellen."

De demonstraties waren aangekondigd, dus Fem had gisteren al extra boodschappen gedaan, zodat ze vandaag niet naar buiten hoefde. "Ik had wel gerekend op wat gedoe, maar zo heftig had ik het niet verwacht. Ik hoop echt dat het snel voorbij is. Ik ben zondag jarig en dat wil ik wel graag gewoon kunnen vieren."

Bekijk hieronder de beelden van de ongeregeldheden in Hamburg: 

 

 

`