Buitenland

Man aangeklaagd voor ontvoering 9-jarig Frans meisje Maëlys

04 september 2017 08:11 Aangepast: 13 november 2017 19:36
Er wordt met man en macht gezocht naar de 9-jarige Maëlys. Beeld © AFP

Een 34-jarige Fransman is aangeklaagd voor de ontvoering van de 9-jarige Maëlys de Araujo. Het meisje verdween vorige week uit een slaapkamer tijdens een bruiloft in de buurt van Grenoble en wordt sindsdien vermist. Haar ouders hadden haar op een kamer gelegd waar ook andere kinderen sliepen.

Het gaat om een 34-jarige man die ook aanwezig was op de bruiloft. Dat heeft de Franse openbaar aanklager in Grenoble bekendgemaakt. De man ontkent betrokken te zijn bij de vermissing.

Tegenstrijdige verklaringen

Hij is een van twee verdachten die tegenstrijdige verklaringen aflegden. Gisteren werd bekend dat de twee vrijdagavond waren vrijgelaten. Dit weekend werd de verdachte opnieuw verhoord en is daarna aangeklaagd.

Direct betrokkenen zeggen tegen AFP dat er DNA-bewijs zou zijn gevonden. Ze onderzoeken of het meisje in zijn auto heeft gezeten. De verdachte waste zijn auto na het huwelijk. Volgens hem om de auto te verkopen.

Maëlys verdween op 27 augustus uit het huis in Pont-de-Beauvoisin, ten noorden van Grenoble. Het huis waar het meisje sliep, ligt in een bosrijk gebied. Toen haar ouders om 03.00 uur 's nachts bij haar gingen kijken, was ze weg. Nadat de 180 bruiloftsgasten een uur hadden gezocht werd de politie gebeld.

Spoor

Sindsdien zoeken de politie en militairen met man en macht naar het meisje. Gendarmes hebben de bossen uitgekamd. Ook een plaatselijke rivier, huizen en auto's zijn doorzocht. Een politiehond wist een spoor te volgen tot de parkeerplaats. Daar liep het dood. Het vermoeden bestaat daarom dat ze is ontvoerd.

In totaal zijn 250 mensen verhoord door de politie. Het gaat om bruiloftsgasten en aanwezigen van twee evenementen in de buurt van het huis.

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws
`