Buitenland

Frankrijk zoekt al dagen naar meisje dat uit slaapkamer verdween tijdens bruiloftsfeest

31 augustus 2017 07:25 Aangepast: 13 november 2017 18:25
Foto's van Maëlys zijn verspreid in de hoop dat iemand haar herkent. Beeld © AFP

In Frankrijk wordt sinds zondag gezocht naar de 9-jarige Maëlys de Araujo. Het meisje verdween uit een kamer waar tijdens een bruiloftsfeest meerdere kinderen lagen te slapen. De politie houdt rekening met een ontvoering.

Franse media schrijven dat Maëlys zaterdagavond samen met andere kinderen van gasten op een kamer werd gelegd bij een bruiloft in Point-de-Beauvoisin in het zuidoosten van Frankrijk. Toen haar ouders om 3.00 uur bij haar gingen kijken, was ze weg.

Uitgebreide zoektocht

Tijdens een feest werd de verdwijning door de dj omgeroepen, waarna alle gasten naar haar hebben gezocht. In eerste instantie werd gedacht dat het meisje zich mogelijk verstopt had, maar toen ze na een uur nog niet was gevonden, werd de politie ingeschakeld. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Thumbnail

Buurtbewoners hangen opsporingsberichten op voor Maëlys. (Foto: AFP)

Met zes honden, een helikopter, een duikteam, politie en leger is naar het meisje gezocht. Gisteren is het zoekteam uitgebreid met nog eens 60 militairen, wat betekent dat nu zo'n 150 man het gebied rond het gebouw uitkamt. Auto's zijn doorzocht en van de 250 bruiloftsgasten is inmiddels het merendeel ondervraagd. Maar van Maëlys ontbreekt nog elk spoor, schrijft de Franse krant Le Parisien.

De politie houdt er serieus rekening mee dat Maëlys is ontvoerd of vermoord. Welke aanwijzingen ze daarvoor hebben, is niet bekendgemaakt. Er is een opsporingsbericht verspreid.

Thumbnail

Het gebouw waaruit Maëlys verdween. (Foto: AFP)

Thumbnail

Zo'n 150 man van politie en leger is naar Maëlys op zoek. (Foto: AFP)

`