Buitenland

150 mensen naar ziekenhuis door 'chemische nevel' Engelse kust

28 augustus 2017 08:57 Aangepast: 13 november 2017 17:10
De politie van Sussex waarschuwde mensen gisteren op twitter voor de nevel. Beeld © Politie Sussex

In ziekenhuizen zijn ongeveer 150 mensen behandeld vanwege een soort chemische nevel die kustplaatsen in Zuid-Engeland teistert. Het gaat vooral om bezoekers van het strand en de kliffen in de buurt van Birling Gap.

Artsen kregen gisteravond en vannacht meldingen van mensen die klaagden over irritaties van ogen en keel. De onbekende stof had vanuit zee de kust van het graafschap East Sussex bereikt. De politie heeft de oorzaak van de chemische wolk nog niet kunnen achterhalen.

Bezoekers van de kust zagen de wolk 's middags al vanuit zee komen aandrijven. Honderden mensen zijn door hulpverleners geëvacueerd, de lokale overheid riep mensen op om hun ramen en deuren te sluiten.

'Gewoon mist'

Volgens The Guardian dachten de strandgangers dat het om een gewone mistbank ging. Een verslaggever van de krant, Ian Cobain, was toevallig met zijn vrouw aan het wandelen in het gebied. "We zagen een dikke mistwolk boven de kust, bij de kliffen, maar we gingen er vanuit dat het gewoon mist was."

Even later voelden Ian Cobain en zijn vrouw hun ogen prikken en tranen. "Mijn ogen werden heel gevoelig voor licht. Pas toen we op de terugweg in de auto de radio aanzetten, snapten mijn vrouw en ik wat er aan de hand was." 

Er is niemand ernstig gewond geraakt.

Meer op rtlnieuws.nl:
Strand ontruimd na chemische nevel Engeland

`