Buitenland

Met de auto naar Italie? Pas op!

17 juli 2013 13:56
Er is kritiek op deze cijfers, want fabrikanten gebruiken de meest ideale omstandigheden om zo goed mogelijk uit de test te komen

Als Italië dit jaar je vakantiebestemming is, en je gaat er met de auto heen, let dan goed op. De kans is groot dat je zonder benzine langs de weg komt te staan.

Als Italië dit jaar je vakantiebestemming is, en je gaat er met de auto heen, let dan goed op. Je kan zomaar zonder benzine langs de weg komen te staan.

Je kan maar het beste met een goedgevulde tank het land binnenrijden, want personeel van tankstations langs Italiaanse snelwegen staakt. Brandstof is niet of heel moeilijk te krijgen, waarschuwt de ANWB. Medewerkers legden het werk gisteravond neer en willen pas vrijdagochtend weer aan het werk.

Toeristen die al in Italië zijn, kunnen het beste tanken bij pompstations in de steden en langs provinciale wegen. Lange wachttijden zijn daarbij volgens de Duitse ANWB (ADAC) niet uitgesloten. Een beperkt aantal tankstations langs de snelwegen is open.

Met de actie willen vakbonden de regering onder druk zetten op te treden tegen oliemaatschappijen en tankstations die in strijd met de cao werken en wetten niet nakomen. Dat leidt volgens hen tot werkloosheid. Minister Flavio Zanonato van Economische Ontwikkeling wil met de vakbonden praten, maar de ontmoeting zal pas volgende week donderdag plaatshebben.

RTL Nieuws/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore