Buitenland

Spaanse politie identificeert tweede dode Alcanar

24 augustus 2017 12:21 Aangepast: 13 november 2017 16:01
Van het huis bleef weinig over. Beeld © EPA

De Catalaanse politie heeft de identiteit vastgesteld van nog een terreurverdachte die vorige week omkwam bij de explosie in Alcanar, waar vermoedelijk een grote aanslag werd voorbereid.

Bij de explosie, die plaatsvond in de nacht vóór de aanslag in Barcelona, kwamen twee leden van de terreurcel om en raakte één persoon gewond. Het stond vol met 120 gasflessen waarmee de mannen vermoedelijk aanslagen wilden plegen.

Youssef Aalla

De nu geïdentificeerde persoon is Youssef Aalla. Een broer van hem, Said Aallaa, is een van de vijf terroristen die door de politie gedood werd bij de aanslag in Cambrils.

Een andere broer, Mohammed Aallaa, werd na de aanslagen aangehouden. Hij is de eigenaar van de auto waarin de terroristen reden die in Cambrils een aanslag pleegden. De politie besloot hem eerder deze week onder voorwaarden vrij te laten.

Abdelbaki Es Satty

Eerder was al bekend dat bij de explosie de imam Abdelbaki Es Satty was omgekomen. De Spaanse politie denkt dat hij verantwoordelijk was voor de radicalisering van de jonge daders.

De man die bij de explosie gewond raakte, Mohamed Houli Chemlal, zit nog vast.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore