Buitenland

Honderdduizenden de straat op tegen Trump

21 januari 2017 19:27 Aangepast: 21 januari 2017 20:33
In Washington zijn honderdduizenden de straat op gegaan. Beeld © Getty

Honderdduizenden mensen zijn in diverse steden in de VS de straat op gegaan om te demonstreren tegen president Donald Trump. Massa's mensen zijn te zien in steden als Boston, Chicago en Washington.

Centrum van de demonstraties ligt in de Amerikaanse hoofdstad Washington waar een mars van vrouwen wordt gehouden. Daar doen ook veel mannen aan mee. Veel deelnemers aan de protestacties dragen roze mutsen en andere hoofddeksels. In Washington doen meer dan een half miljoen demonstranten mee. 

Al voor de mars begon was het een ontzettende drukte bij de metrostations in Washington. De toestroom van mensen was zo groot dat zeker één metrostation tijdelijk moest worden gesloten voor nieuwe passagiers. 

Thumbnail

Het vervoersbedrijf achter de metro had aan het einde van de ochtend al zo'n 275.000 reizen geteld: 82.000 meer dan gisteren op hetzelfde tijdstip, toen Trump in de stad werd beëdigd tot president. Passagiers werden gewaarschuwd voor vertragingen vanwege 'de extreem grote groepen mensen'. 

Het massale protest is in eerste instantie gericht tegen de vrouwonvriendelijkheid van de nieuwe president.

Wereldwijd lopen vandaag vrouwen mee in bijna 600 protestmarsen. Ook in Amsterdam liepen zo'n 3000 mensen mee. In Parijs liepen mensen in de buurt van de Eifeltoren. In Sydney maakte een vliegtuig een boodschap in de lucht. In de rook van het vliegtuig viel het woord 'Trump' te lezen.

Thumbnail

Hier de indrukwekkende videobeelden vanuit de lucht van de massale opkomst.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore