Buitenland

Ouders baby Charlie geven strijd niet op: morgen nieuwe hoorzitting

09 juli 2017 19:14 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Charlie Gard

De ouders van de Britse baby Charlie zeggen dat ze de strijd om het leven van hun terminale zoon (nog) niet opgeven. "Zolang hij vecht, gaan wij door", zegt de moeder van de 11 maanden oude baby tegen persbureau AP.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens bepaalde onlangs dat de artsen van Charlie de behandeling van de baby mogen staken. Dat gebeurde nog niet. Intussen boden de Amerikaanse president Donald Trump en het ziekenhuis van Vaticaanstad hun hulp aan bij de ouders.

Experimentele behandeling

Volgens het ziekenhuis zijn er aanwijzingen dat de experimentele behandeling waar de ouders van Charlie op hopen, inderdaad effectief zou kunnen zijn. Morgen zal er een hoorzitting plaatsvinden om te bepalen of Charlie de behandeling mag ondergaan, meldt AP.

Charlie ligt momenteel in een ziekenhuis in Londen. Hij is gekoppeld aan medische apparatuur die hem in leven houdt. De ouders van Charlie en zijn artsen zijn al maanden in een felle juridische strijd verwikkeld.

Onze zoon

Charlie lijdt aan een zeldzame genetische aandoening en kan niet bewegen, horen, huilen en slikken. Artsen zien geen behandelmogelijkheden en willen het kind waardig laten sterven. De ouders denken daar dus anders over. "Hij is onze zoon. Hij is ons vlees en bloed. We vinden dat het ons recht is, als zijn ouders, om te bepalen dat hij een kans moet krijgen om te leven." 

Meer op rtlnieuws.nl:

`