Buitenland

Nieuwe foto's hoofdverdachte aanslag Barcelona

21 augustus 2017 14:16 Aangepast: 13 november 2017 14:45
Beeld © AFP

De Spaanse politie heeft nieuwe foto's openbaar gemaakt van de bestuurder van het busje bij de aanslag in Barcelona. Het gaat om stills van bewakingscamera's van de dag zelf.

De politie vermeldt niet waar de opnames zijn gemaakt en of dat voor of na de aanslag was. Het gaat in totaal om drie foto's, waarop onder meer te zien is in welke kleren de 22-jarige Younes Abouyaaqoub op de vlucht is geslagen en dus ook na de aanslag nog ergens kan zijn gezien. Duidelijk te zien is hoe hij gekleed ging in een opvallend gestreept shirt.

Gezocht in heel Europa

Thumbnail

Eerder op de dag maakte de politie al bekend dat de zoektocht naar Abouyaaqoub is uitgebreid naar heel Europa. Er wordt rekening mee gehouden dat hij heeft weten te vluchten naar Frankrijk nog voordat de Spaanse grenzen strenger werden gecontroleerd. 

Hij wordt gezien als de laatste lid van de terreurcel die nog op vrije voeten is. De terreurcel, die vooral bestond uit jongeren,  pleegde donderdag twee aanslagen door met een busje op voetgangers in te rijden. Eerst in de middag op de drukke Ramblas in Barcelona, waarbij dertien mensen om het leven kwamen, in de nacht daarop in het stadje Cambrils, waarbij één voetganger om het leven kwam.

Huis ontploft

Op woensdagnacht bleken er al enkele leden van de terreurcel te zijn omgekomen toen er iets misging bij het maken van bommen. De 120 gasflessen die de jongeren in huis hadden opgeslagen, ontploften. Van het huis bleef weinig over. De ravage was zo enorm dat het voor de politie niet direct duidelijk was hoeveel mensen er in het huis aanwezig moesten zijn geweest. Er bleken drie mensen te zijn omgekomen bij de explosie. Een zwaargewonde werd gearresteerd. 

Vermoed wordt dat de overige leden van de cel de dag erop overhaast hun plannen hebben willen uitvoeren. 

 

Meer op rtlnieuws.nl:

`