Buitenland

Voorzitter Brits lagerhuis: Trump hier niet welkom voor toespraak

06 februari 2017 19:19 Aangepast: 06 februari 2017 22:17

De voorzitter van het Britse lagerhuis, John Bercow, wil niet dat de Amerikaanse president Donald Trump het parlement komt toespreken. Trump brengt dit jaar een staatsbezoek aan Groot-Brittannië.

Bercow zei vandaag dat het inreisverbod van Trump dat is gericht tegen bepaalde nationaliteiten een rol speelt bij de weerstand tegen een eventuele toespraak van de Amerikaanse president.

Alles er aan doen

"Wat dit huis (het parlement) betreft, voel ik heel sterk onze weerstand tegen racisme en tegen seksisme, en onze steun aan gelijkheid voor de wet en een onafhankelijke rechterlijke macht. Dit zijn enorm belangrijke overwegingen.''

Bercow sprak niet alleen diplomatieke taal over Trumps omstreden maatregelen tegen moslimlanden of laatdunkende uitspraken over vrouwen en 'zogenaamde' rechters. De parlementsvoorzitter verduidelijkte dat hij 'alles zal doen te voorkomen dat Trump wordt uitgenodigd' door het lagerhuis of het hogerhuis.

Meer op rtlnieuws.nl:
Meer dan 1,3 miljoen Britten willen geen staatsbezoek van Trump

Mis niets over het presidentschap van Donald Trump en de politieke transitie in Amerika.  Abonneer je hier op het laatste nieuws. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`