Buitenland

Liefdesbrieven van Himmler opgedoken

24 januari 2014 21:49 Aangepast: 24 januari 2014 22:05
Beeld © EPA

In Israël zijn honderden brieven en foto's uit het privébezit van nazikopstuk Heinrich Himmler opgedoken. De brieven, waaronder liefdesbreiven aan zijn vrouw Marga, bieden een inkijkje in het persoonlijke leven van het hoofd van de SS.

Dat meldt de Duitse krant Die Welt. De brieven dateren van 1927 tot enkele weken voor zijn dood. Die brieven zijn vaak ondertekend met 'Dein Heini'. In het begin van hun relatie schreef hij vrij gewone liesdesbrieven, maar later getuigen ze van zijn 'onmetelijke antisemitisme', meldt Die Welt.

Door de brieven wordt een beter beeld verkregen van wat voor soort persoon Himmler was en hoe zijn dagelijks leven eruitzag. In tegenstelling tot andere nazikopstukken Joseph Goebbels en Hermann Göring, hield Himmler zijn gezin uit de schijnwerpers. Uit de brieven blijkt onder meer hoe Marga en Himmler uit elkaar groeiden toen hij vanaf 1938 een affaire kreeg met zijn secretaresse.

De documenten lagen jarenlang verborgen in de woning van een Israëlische Jood en belandden uiteindelijk in een privéarchief. Nu liggen ze in een bankkluis in Tel Aviv.

 

RTL Nieuws/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`