Buitenland

Trump: Palestina en Israël moeten compromissen sluiten

15 februari 2017 18:41 Aangepast: 16 februari 2017 02:31
De Amerikaanse president Donald Trump en First Lady Melania Trump verwelkomen de Israëlische premier Netanyahu bij het Witte Huis in Washington. Beeld © AFP

Israël en Palestina moeten weer met elkaar om de tafel. Dat zei de Amerikaanse president in een gezamenlijke persconferentie met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

"Beide kampen moeten compromissen sluiten, dat weet u toch?", zei Trump tegen Netanyahu. Volgens de president zou er een tweestatenoplossing kunnen komen, maar hoeft dat niet. "Ik ben tevreden met elke overeenkomst die Israël en Palestina sluiten."

De Republikein Trump zei dat 'het een goed idee zou zijn als Netanyahu zich bij de nederzettingenpolitiek wat inhoudt'. De VS wil volgens Trump meewerken aan 'een fantastische vrede' tussen de partijen, maar de Israëli's en Palestijnen moeten het uiteindelijk zelf willen regelen.

Irandeal

Trump en Netanyahu spraken ook over de Irandeal. "Een van de slechtste deals die ik ooit heb gezien", zei de Amerikaanse president. Hij zei dat de Verenigde Staten er alles aan zullen doen om te voorkomen dat de Iraniërs een nucleaire wapen in handen krijgen.

Mis niets over het presidentschap van Donald Trump en de laatste politieke ontwikkelingen in Amerika.  Abonneer je hier via de volg-knop op het laatste nieuws. 

`