Buitenland

Gestolen Rembrandt na 15 jaar teruggevonden

19 maart 2014 17:51 Aangepast: 19 maart 2014 18:04

In Frankrijk is een schilderij van Rembrandt, dat vijftien jaar geleden werd gestolen, teruggevonden. Het gaat om het werk 'Le garçon à la bulle de savon' (De jongen met de zeepbel).

Het werk werd in 1999 ontvreemd uit het Musée d'art et d'histoire in het Zuid-Franse Draguignan. Twee mannen van 44 en 51 jaar werden gisteren in Nice opgepakt toen zij probeerden het schilderij te verkopen, zo meldt de krant Libération. Op het moment van zijn verdwijning werd de waarde van het doek geschat op 20 miljoen francs, de tegenwaarde van bijna 4 miljoen euro.

Twijfels
Volgens sommige experts is het schilderij echter niet van de hand van Rembrandt, maar door hem geïnspireerd. Rembrandt, zijn vriend Jan Lievens en zijn leerling Gerrit Dou hebben zeepbellen geschilderd.

Le garçon à la bulle de savon werd gestolen op 14 juli 1999, de Franse nationale feestdag. De dieven maakten toen dankbaar gebruik van de afleiding door de militaire parade die langs het museum marcheerde. Toen het alarm afging, waren de dieven al gevlogen. 

 

RTL Nieuws/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`