Wereldleiders in Nederland

Dronken 'kogelvanger' Obama verklapte details beveiliging

31 maart 2014 09:31 Aangepast: 31 maart 2014 10:51
Beveiligers rond de auto van Obama, vorige week in Nederland Beeld © ANP

Het Amerikaanse Korps Mariniers is een onderzoek begonnen wegens 'ongewenst gedrag' van een militair die vorige week in Nederland op stap is geweest.

De man, Korey Nathan Pritchett, ging twee dagen voordat president Obama in Nederland aan zou komen voor zijn bezoek aan de nucleaire top, uit met twee collega's in Noordwijk.

Afterparty met 'nieuwe' vrienden
Toen de twee anderen na de nodige drankjes afhaakten, ging Pritchett nog naar een afterparty bij iemand thuis, met nieuwe Nederlandse vrienden. Daar liet de Amerikaan trots zijn NSS-beveiligingspas zien en vertelde hij dat hij een 'kogelvanger' voor Obama was.

Ook zou de militair details over de beveiliging van Obama hebben gedeeld. In werkelijkheid is Pritchett bewaker van de Amerikaanse ambassade in Montenegro en was hij uitgeleend aan de geheime dienst voor het bezoek van de president.

Details over beveiliging gedeeld
Eerder werden al drie beveiligers van Obama naar huis gestuurd, nadat ze een dag voor de komst van de president zeer dronken terugkwamen in hun hotel in Noordwijk. Eén van hen viel zelfs in slaap in de gang.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore