Buitenland

Slachtoffers aanslag Barcelona komen uit 24 landen, dodental op 13

18 augustus 2017 06:06 Aangepast: 13 november 2017 13:52
Beeld © AFP

De slachtoffers van de aanslag in Barcelona, komen uit zeker 24 landen. Dat hebben de Spaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ook drie Nederlanders zijn onder de gewonden. Een Belgische vrouw kwam om het leven.

Terreuraanslagen in Spanje:

  • 13 doden en meer dan 100 gewonden door aanslag met busje in Barcelona. De dader is voortvluchtig.
  • Onder de gewonden zijn drie Nederlanders.
  • Vijf terroristen met bomgordels zijn gedood bij een mislukte aanslag in Cambrils. Er zijn zeven gewonden.

Een opsomming van die 24 landen werd daarbij niet gegeven. Maar inmiddels hebben wel al de regeringen van veel landen bekendgemaakt dat er landgenoten onder de doden of gewonden zijn.

In totaal zijn er in Barcelona 13 mensen om het leven gekomen. Meer dan 100 mensen zijn gewond geraakt. Onder de gewonden zijn ook drie Nederlanders. 

Alle hoeken van de wereld

De slachtoffers komen bijna letterlijk uit alle hoeken van de wereld: uit Hongkong en Taiwan, uit Venezuela, Canada en uit Australië.

Onder de slachtoffers in Barcelona zijn veel Fransen. 17 van de 26 Franse gewonden zijn er slecht aan toe. Verder zijn er ook in ieder geval Duitsers, Fransen, Hongaren, Macedoniërs, Cubanen, Italianen en Ieren onder de slachtoffers.

Hotspots

Dat er zoveel nationaliteiten onder de doden en gewonden zijn is geen toeval. Barcelona is een van 's werelds populairste toeristische bestemmingen. En de Ramblas is op zijn beurt een van de drukste toeristische hotspots van de stad.

Er is voor zover bekend geen link tussen de aanslagen en Frankrijk, zei minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb. Frankrijk is de afgelopen jaren diverse malen getroffen door terreuraanslagen

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Aanslagen in Spanje, dit weten we nu

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore