Buitenland

Trump 'wist niet van gesprek zoon met Russische advocate'

13 juli 2017 01:51 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Donald Trump jr. (links) met zijn vader. Beeld © Getty

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat hij niets afwist van de omstreden ontmoeting van zijn zoon Donald jr. vorig jaar met een Russische juriste. "Ik heb pas enkele dagen geleden gehoord over het gesprek.''

Donald Trump jr., de oudste zoon van president Trump, heeft vlak voor zijn vader kandidaat werd voor het presidentschap, in het geheim een ontmoeting gehad met een advocaat die gelinkt is aan het Kremlin.

Belastende informatie

Trump jr gaf eerder deze week een serie e-mails vrij over de afspraak. Daaruit bleek dat hij de afspraak maakte nadat werd gesuggereerd dat hij mogelijk belastende informatie over Hillary Clinton zou kunnen krijgen. Dat bleek uiteindelijk niet het geval.

ZIE OOK: Zoon Trump over aanbod voor belastende info uit Rusland over Clinton: 'I love it'

Uit de mailwisseling blijkt wel dat hij wist dat de informatie afkomstig was van de Russische regering, die zijn vader zou willen steunen. De democraten willen daarom dat Donald Trump Jr. in het openbaar wordt ondervraagd over zijn ontmoeting met de Russische advocate.

'Niets te vertellen'

"Ik heb geen verwijten richting mijn zoon over het gesprek, ik denk dat iedereen deze meeting zou willen bijwonen. Ik heb pas enkele dagen geleden gehoord over het gesprek'', zei de president in een reactie op de ophef.

Eerder schreef hij op Twitter dat hij trots is op zijn zoon omdat hij 'transparant en open' is geweest over het gesprek.

Donald jr. meldde eerder al dat hij zijn vader niet had geïnformeerd over de bijeenkomst met de Russische juriste Natalia Veselnitskaja. Er was volgens hem 'niets te vertellen', zo zei hij eerder tegen Amerikaanse media.

 

Meer op rtlnieuws.nl:

`