Buitenland

Twee arrestaties in Barcelona, dader aanslag met busje nog voortvluchtig

17 augustus 2017 23:35 Aangepast: 13 november 2017 13:50
Beeld © AFP

De politie heeft na de aanslag in Barcelona twee verdachten opgepakt. Dat heeft de politie van Catalonië bekendgemaakt.

De twee gearresteerde verdachten, een Marokkaan en een Spanjaard uit de Noord-Afrikaanse enclave Melilla, waren niet de bestuurders van het busje dat gebruikt is bij de aanslag. Wel worden zij verdacht van betrokkenheid van de terreurdaad.

Explosie in Alcanar

Een explosie in een huis in de Catalaanse plaats Alcanar, donderdagochtend, wordt ook gelinkt aan de aanslag. Bij die explosie viel een dode en een zwaargewonde.  

Die explosie werd volgens de Spaanse pers veroorzaakt door een grote hoeveelheid gasflessen in de woning. De politie heeft nu bekendgemaakt dat die gasflessen gebruikt werden om explosieven mee te maken.

De zwaargewonde man moest onder de brokstukken vandaan worden gered en ligt nu in het ziekenhuis. Het is niet duidelijk of hij een van de twee aangehouden personen is die de politie bedoelde. 

Thumbnail

Van het huis bleef zo goed als niks over

Bij een andere politieactie in Barcelona kwam een persoon om bij een checkpoint. Hij reed over een been van een agent, en werd daarop doodgeschoten. Er is tot op heden geen aanwijzing dat deze automobilist betrokken was bij de aanslag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore