Buitenland

Vluchtelingen zijn in Duitsland vaak het doelwit van geweld

26 februari 2017 08:58 Aangepast: 26 februari 2017 09:55
Vluchtelingen in München, Duitsland. Beeld © AFP

In Duitsland zijn er in 2016 ruim 3500 gewelddadigheden geweest tegen vluchtelingen. Daarbij raakten 560 mensen gewond, onder wie 43 kinderen.

Dat liet het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken weten nadat er parlementsvragen waren gesteld, schrijft een van de grootste Duitse journalistieke concerns, de Funke Medien Gruppe. Zo'n 2500 keer gebeurde het geweld buiten de opvanglocatie. Binnen de locaties was het 988 keer raak.

Daling van geweld

Ruim 200 keer richtte het geweld zich op medewerkers of vrijwilligers. Ten opzichte van 2015 is er sprake van een lichte daling, toen was er ruim 1031 keer sprake van geweld binnen de vluchtelingenopvang.

Ulla Jelpke van de politieke partij Die Linke maakt zich grote zorgen over het geweld. "Er zijn gemiddeld tien daden van geweld tegen vluchtelingen per dag. Moeten er eerst doden vallen, voordat de regering dit probleem serieus aanpakt?"

"Nazi's vormen een bedreiging voor vluchtelingen en daarmee onze democratie", zegt ze. De Duitse regering veroordeelt het geweld ook.

Meer op rtlnieuws.nl:
Vrees voor meer geweld tegen vluchtelingen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`