Homomishandeling Parijs

Mishandelde Wilfred de Bruijn: Tevreden met uitspraak

03 juni 2014 15:07 Aangepast: 03 juni 2014 18:24

De in Parijs woonachtige Nederlander Wilfred de Bruijn is tevreden met de uitspraak van de rechtbank in Parijs. De daders die hem en zijn vriend hebben mishandeld, hebben tot 2,5 jaar cel gekregen.

"Ik ben tevreden met de uitspraak en hoopt dat dit hoofdstuk nu afgesloten kan worden", vertelt De Bruijn tegen RTL-correspondent Stefan de Vries. 

De nieuwe burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, laat op haar Twitteraccount weten dat ook zij opgelucht is na de uitspraak. "Geen enkele vorm van homofobie in Parijs, noch in Frankrijk, wordt getolereerd", twittert ze.  

Straffen

Eén veroordeelde heeft 30 maanden cel gekregen, waarvan 12 voorwaardelijk. De andere veroordeelde kreeg ook 30 maanden, waarvan 15 voorwaardelijk. Het tweetal is veroordeeld voor grove geweldpleging met als verzwarende omstandigheden het optreden in groepsverband en de homohaat. 

ZIE OOK: 2,5 jaar cel voor homomishandeling

De derde veroordeelde heeft een half jaar voorwaardelijk gekregen vanwege het niet-ingrijpen. De vierde verdachte is minderjarig en moet nog voor de kinderrechter verschijnen. 

De daders hebben tien dagen om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore