Buitenland

'Ik heb het syndroom van Down. Ik ben niet het syndroom'

15 juni 2014 12:31 Aangepast: 15 juni 2014 13:47
Mara

Een moeder is op eigen houtje een wereldwijde campage begonnen om meer begrip te krijgen voor kinderen met het syndroom van Down. De actie is een enorm succes.

Michelle Clark plaatste een foto van haar dochter op Facebook (zie hierboven) met de tekst: "Ik ben Mara. Ik heb het syndroom van Down. Ik ben niet het syndroom van Down." Ze merkte keer op keer dat mensen naar het meisje staarden en verkeerde opmerkingen maakten. 

Ze heet Mara
Zoals een oude vrouw in een supermarkt, die haar aansprak op het moment dat ze haar baby na weken in het ziekenhuis voor het eerst mee naar buiten nam. "Ik had haar trots in mijn armen toen de vrouw zei: 'Ze heeft het nog niet zo erg, hè'. Dan breekt je hart", zegt ze in de Britse krant The Mirror.  De onwetendheid begon al in het ziekenhuis waar Mara de 'Down-baby' werd genoemd. "Ze heet Mara, zei ik dan."

De moeder besloot dat ze iets wilde doen aan de onwetendheid van de mensen. "Ik wilde van de daken schreeuwen dat Mara een mens is en geen diagnose."  En dat heeft ze geweten. Nadat ze de foto van haar dochter op Facebook had gezet, volgden vele andere ouders in de hele wereld met kinderen met het syndroom van Down. 

"Het is verbazingwekkend om te zien dat in de hele wereld gezinnen Mara's boodschap delen", aldus Michelle Clark. Inmiddels blijven de foto's binnenstromen op de speciale Facebookpagina 'Lose The Label'. Hieronder een selectie van foto's:

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore