Buitenland

Dierenbeulen sloegen hond spijker door kop en begroeven hem levend

02 maart 2017 10:33 Aangepast: 02 maart 2017 10:50
De röntgenfoto van de hondenkop. Beeld © Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals

Twee mannen in het Britse Middlesbrough zijn gisteren veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf wegens zware dierenmishandeling. Ze hadden een hond een spijker door zijn kop geslagen en het dier daarna levend begraven.

De jankende terriër werd in het bos door voorbijgangers opgemerkt. Een dierenarts kon vervolgens niets anders meer doen dan het dier laten inslapen. Op röntgenfoto's was te zien hoe een spijker door de schedel van de hond was geslagen.

'Goedkoop alternatief voor spuitje'

De daders, 59 en 60 jaar oud, zeiden dat ze de hond met behulp van de spijker hadden willen doden. Het zestien jaar oude dier was blind en de eigenaar, de man van 59, kon de rekening voor een spuitje bij de dierenarts niet betalen, meldt de nieuwssite GazetteLive. Het was niet zijn bedoeling de hond te martelen, zei zijn advocaat.

ZIE OOK: Misstanden in Britse dierentuin: bijna 500 dieren dood

Barbaars, oordeelde de rechter gisteren. De mannen hadden de hond 'onnoemelijk leed toegebracht'. De dierenarts zei dat dit 'het ergste geval van dierenmishandeling' was in de dertig jaar dat hij zijn praktijk heeft.

Geen taakstraf

De zaak kreeg in Britse media veel aandacht. Buiten de rechtbank hadden zich gisteren demonstranten verzameld die niet wilden dat de mannen er met een taakstraf vanaf zouden komen. Ze hadden borden bij zich met daarop de röntgenfoto van de hondenkop met de spijker erdoor.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`