Buitenland

'Dakloze held' Manchester voor rechter om diefstal van slachtoffers aanslag

16 augustus 2017 06:04 Aangepast: 13 november 2017 09:36
Politie-afzetting na de aanslag in Manchester (archieffoto). Beeld © EPA

Hij werd gezien als een held na de aanslag bij het concert van Ariana Grande in Manchester. Een dakloze man die de slachtoffers van de aanslag hielp, staat binnenkort voor de rechter. Hij zou van ze gestolen hebben.

De 33-jarige Chris Parker stond te bedelen in de hal van de Manchester Arena, toen een zelfmoordterrorist zich opblies. Door de kracht van de explosie werd hij tegen de grond geworpen. Maar in plaats van te vluchten, besloot hij andere mensen te helpen, schreven we eerder.

50.000 pond opgehaald

Parker vertelde over een klein meisje zonder benen en een vrouw van in de 60 die hij hielp. Maar volgens de Britse zender Sky News heeft hij waarschijnlijk niet alleen geholpen. De politie van Manchester verdenkt hem van diefstal. Hij zou in de paniek na de aanslag een bankpas hebben gestolen.

Nadat het heldenverhaal van Parker bekend werd, werd een crowdfundactie opgezet om hem financieel te steunen. Er is meer dan 50.000 pond (54.700 euro) opgehaald. Een woordvoerder van crowdfundingsite GoFundMe zegt 'de situatie nauwlettend in de gaten te houden'. Het geld is nog niet aan Parker overgemaakt.

`