Buitenland

Vliegtuigen Malaysia Airlines blijven leeg

26 augustus 2014 17:22 Aangepast: 06 september 2015 16:57
Beeld © ANP

De vliegtuigen van Malaysia Airlines blijven opvallend leeg. Het verlies van twee toestellen binnen één jaar brengt de toch al noodlijdende maatschappij verder in de problemen.

Op social media zijn verschillende foto's te vinden van (half)lege toestellen van Malaysia. En het ging al slecht met de maatschappij voordat alles misging, meldt Mashable.

In maart verdween vlucht 370 van de radar met 239 mensen aan boord. Het toestel is nog altijd niet gevonden. Vorige maand werd MH17 vermoedelijk door pro-Russische rebellen uit de lucht geschoten

​Rode cijfers
Malaysia Airlines schreef al ruim vijf jaar rode cijfers, ondanks een goede reputatie en veiligheidsscore. Maar het vertrouwen lijkt bij passagiers nu helemaal weg. En dat kost de maatschappij handenvol geld.

Volgens een onderzoeker kost de slechte naam de maatschappij ruim 2 miljoen dollar per dag. Tickets worden weggedaan voor spotprijzen en Australische reisbureaus krijgen extra commissie als ze een vlucht boeken bij Malaysia. Maar het helpt allemaal niets, want op de foto's is te zien hoe leeg de toestellen zijn:

Thumbnail

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`